Veelgestelde vragen

Bedwantsen

Een bedbug (bedwants) is niet makkelijk te onderscheiden van andere insecten, ze verbergen zich bij daglicht en komen pas ’s avonds tevoorschijn. Het zijn kleine, platte, ovaal gevormde insecten die een lichtbruine kleur hebben van oorsprong. De bedwantsen worden rood van kleur als ze gegeten hebben. Volwassen bedwantsen hebben een lengte van ongeveer 5 mm. Bedwantsen verstoppen zich vaak in de naden van het matras, tussen de lattenbodem, achter het hoofdbord of in nachtkastjes.

Controleer altijd op bedwantsen in hotelkamers of appartementen. Een minuutje nemen om het bed
te controleren kan u veel moeite besparen als u later thuiskomt.

– Zet je koffer niet direct op het bed maar laat hem even op de gang staan.
– Controleer beddengoed en matras op bedwantsen en levende uitwerpselen.
– Het is beter om kleren in een kast te hangen dan ze in een la of op een plank te bewaren.

Bedwantsen voeden zichzelf door bloed te eten van mensen.
Invriezen doodt de bedwantsen en de eitjes. Bedwantsen gaan dood na minimaal 48 uur bij temperaturen onder -14 in de vriezer. Het daarvoor geraadpleegde Kennis en adviescentrum voor dierplagen (KAD) geeft aan dat ook de eitjes daarmee worden bestreden.
Ja, de eitjes gaan ook dood bij het invriezen van uw kleding.

Nee, uw kleding wordt niet aangetast door het invriesproces.

Ja, het is verstandig om ook uw boeken in te laten vriezen die u bijvoorbeeld mee op reis had.

Huisstofmijt

De huisstofmijt is nog geen millimeter groot en bestaat uit een dik lijfje met acht poten. Door hun grootte zijn ze moeilijk met het blote oog waar te nemen.

Huisstofmijten komen in vrijwel ieder huishouden voor en zijn meestal onschadelijk. 5 tot 10 procent van nederland is allergisch voor de uitwerpselen en de vervelletjes van de huisstofmijt.

In dit geval kunt u het beste uw kleding in laten vriezen bij Kledinginvriezen.nl zodat u er zeker van bent dat u de beestjes niet mee naar huis meeneemt. De huisstofmijten kunnen namelijk op uw kleding meereizen naar een andere locatie.

Wij vriezen de kleding voor drie volle dagen in om er zo zeker van te zijn dat uw kleding vrij is van huisstofmijten.

Schurft

Schurft is benaming een parasitaire infectie van de schurftmijt. Deze mijt vestigd zich onder de huid en graaft daar als het ware duizenden onderhuidse gangetjes en legt daar eitjes zodat er steeds meer mijten ontstaan. Het menselijk lichaam worstelt vervolgens tegen de parasieten waardoor er een extreme jeuk ontstaat met pus en een droge huid.

De mijt ziet er uit als een ronde pit met vier poten aan de voorzijde bij de kop. De poten dienen als gereedschap om zich in te graven in de huid. De mijt zelf is kleiner dan een millimeter in doorsnee en is nauwelijks zichtbaar met het blote oog.

Meestal raken mensen besmet door intensief lichamelijk contact, maar ook besmetting via kleding is een oorzaak. Bijvoorbeeld als een kledingstuk van iemand met schurft (onbewust) in contact is geweest met uw kleding. Ook via beddengoed kunnen mensen besmet raken.

Als u schurft heeft wordt het u aangeraden om een arts te raadplegen. Het liefst een huidarts. Deze arts kan u helpen om van de aandoening af te komen. Daarnaast is het van belang dat u uw kleding ontdoet van de schurftmijt. De effectiefste manier om dit te doen is door uw kleding en andere stoffen in te laten vriezen voor de duur van 3 dagen.

Stinkende kleding

Kleding kan stinken door vele oorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn: bacteriën en huidschilfers door gebruik, aanwezigheid van de vetluis, zeepresten van het wassen.

Door de kleding in te vriezen verdwijnen de bronnen die de stank veroorzaken. Hierdoor verdwijnen de stinkende geuren uit de kleding.

In principe kunnen alle stoffen worden ingevroren. Het is wel van belang dat na het invriezen de kledingstukken goed ontdooien omdat anders de vezels kunnen breken.

Tapijtkevers

Tapijtkevers zijn kleine kevers die zich voeden met organisch materiaal zoals wol, haar en veren. Ze zijn vooral berucht vanwege hun schade aan tapijten en andere textielproducten.

Tapijtkevers zijn ongeveer 2 tot 4 millimeter lang en hebben een ovale vorm. Ze zijn vaak bedekt met kleine haartjes en hebben een bruin tot zwart uiterlijk.

Volwassen tapijtkevers voeden zich vooral met stuifmeel en nectar maar hun larven leven van dierlijk materiaal zoals bepaalde stoffen en kadavers. De larven zijn dus het probleem.

Tapijtkevers zijn vaak te herkennen aan de kleine gaatjes die ze achterlaten in textielproducten. Ze laten ook vaak huiden achter naarmate ze groeien en vervellen. Volwassen kevers worden soms aangetroffen in de buurt van lichtbronnen.

Een effectieve manier om tapijtkevers te bestrijden is door de besmette textielproducten in te vriezen op -20 graden Celsius gedurende minimaal drie dagen. Dit is een veilige en natuurlijke methode om tapijtkevers te doden zonder het gebruik van chemicaliën. Het bevriezen van textielproducten zal de larven, kevers en eitjes doden, en voorkomen dat ze zich verder verspreiden.

Tapijtkevers zijn over het algemeen niet schadelijk voor de gezondheid van mensen. Hun aanwezigheid kan echter wel allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen.

Om te voorkomen dat tapijtkevers uw huis binnenkomen, kunt u ervoor zorgen dat alle openingen naar buiten goed afgedicht zijn. Houd ook uw huis schoon en stofvrij en vermijd het opslaan van textielproducten op vochtige, donkere plaatsen.

Klantervaringen

Eva
Eva
Zoeterwoude
Lees verder
Erg goede service en communicatie, ik ben zeer tevreden!
Dennis
Dennis
Leiden
Lees verder
Goede service ervaren, bedankt jongens!
Melle
Melle
Kaag
Lees verder
Duidelijke afspraken over datum invriezen en kosten. Snel en vakkundig geholpen.
Vorige
Volgende

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op.